Pers & social media

"Liefhebbers van klassieke muziek konden echt genieten van dit vocale concert"

(De Stentor, over Schumannrecital op 6 november 2022)


"Gisteravond gefotografeerd tijdens het nieuwjaarsconcert van Rotary Epe en @Innerwheel. Eigenlijk raar dat je dan pas hoort wat een fantastische stem Pieter Jaap Idema heeft.... Ik werd er stil van, prachtig!"

(Liesbeth van Asselt, Facebook, 17 januari 2016)


"...een zeer geslaagde uitvoering!"

(Irene Wittenberg, voorzitter Regionaal Oratoriumkoor Epe, over 'Die Schöpfung' op 14 maart 2014)


*"De evangelistenpartij werd door Pieter Jaap Idema met inlevingsvermogen gezongen. (....) Wie zich liet meeslepen in de aangrijpende teksten, hoorde in de rijke, melodische recitatieven stijlvolle woordaccenten en felle gevoelsontladingen." 

(De Stentor, 24 maart 2010)

 

"...kippenvel..."

*"De solo’s van tenor Pieter Jaap Idema zingt hij zeer gedegen. Af en toe springt er een vonk over en zorgt hij voor een geïnspireerde kippenveltoon. Beide heren blinken uit in het duet waar gezongen wordt over de bijzondere liefde van Jezus voor de mensheid. De solisten versterken elkaar en zingen mooi van toon en scherp van timing." 

(Noord Hollands Dagblad 27 maart 2009)

 

"...goede evangelist..."

*"De tenor Pieter Jaap Idema was een goede evangelist". 

(Friesch dagblad, 17 maart 2008)


"...rasmuzikant..."

*"Voor het Remco Campert openluchtfestival (Potgieterpark, 1997) verschenen de tien ‘Notities van een straatslijper’ op tekstenvan de dichter. Destijds is het -met Campert erbij- uitgevoerd door Pieter Jaap Idema (tenor) en Arlette Ruelens (gitaar). Deze twee rasmuzikanten vertolkten vrijdag opnieuw de tien deels hilarische, deels Carmiggeltesk-weemoedige miniatuurtjes. Prachtige, speelse en zeer toegankelijke muziek, met een kwinkslag, een knipoog en een traan. " 

(De Stentor, 3 november 2006)


*"De solisten, Roelien van Wageningen, Heleen Koele, Heike Rowold, Pieter Jaap Idema en Coert van den Berg vertolkten hunpartijen op voortreffelijke wijze."

(Noord Veluws Dagblad 26 mei 2006)

 

*De keus van de aangetrokken solisten was heel goed. De alt Femke de Boer en de tenor Pieter-Jaap Idema kenden we reeds. Zij overtuigden in het duet voor alt en tenor uit deze cantate Er denket der Barmherzigkeit opnieuw. 

(Friesch Dagblad, 19 december 2005)


*Pieter Jaap verleende zijn medewerking aan een cd van The Anido Guitarduo. Op de cd 'Kanakangi' met hedendaagse composities van Anette Kruisbrink zingt hij 'Epitaphe sur ma Pierre Tombale'

'A world-class performance of uncompromising contemporary repertoire.' (Paul Fowles - Classical guitar)

'Gloedvol gezongen' 

(Dick Anning - Zwolse Courant)